| MAGYAR : Kalocsai rántott csirke |   
		
 Kalocsai rántott csirke
Hozzávalók 4 személyre: 4 nagy  csirkemell, 15 dkg paradicsom, 4 db zöldpaprika, 2-3 db tojás, 5 dkg  húsos füstölt szalonna, 1 nagy fej vöröshagyma, 1-2 gerezd fokhagyma,  só, pirospaprika; a bundázáshoz és a sütéshez: liszt, tojás,  zsemlemorzsa, olaj; a tetejére: 5 dkg sajt 
 
Elkészítése:  
 
Apróra vágunk, kiolvasztunk öt deka húsos füstölt szalonnát, majd  megpirítunk rajta egy nagy fej, apróra vágott vöröshagymát. Meghintjük  késhegynyi pirospaprikával, és belefolyatunk 15 deka apróra vágott  paradicsomot meg négy cső kicsumázott, szintén kis kockákra vágott  zöldpaprikát. 1-2 gerezd fokhagymával ízesítjük, megsózzuk, és fedő  alatt először puhára pároljuk, majd fedő nélkül a zsírjára sütjük. Ekkor  hozzáadunk 2-3 nyersen simára kevert tojást, és híg rántottát sütünk  belőle.  
 
Amíg a lecsó fő, négy nagy csirkemellet lebőrözünk, és úgy csontozunk  ki, hogy a húsa egyben maradjon. Ezt a négy nagy húsdarabot szeletekké  verjük, és mindegyikre tojásos lecsót simítunk. Először a hússzeletek  két végét hajtjuk rá, majd összegöngyöljük, és alaposan megtűzzük,  nehogy szétnyíljanak. A szokott módon lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába  bundázzuk, és bő, forró olajban mindkét felüket megsütjük. Először fedő  alatt, majd a másik oldalát fedő nélkül sütjük, de mindvégig  takaréklángon. Papírszalvétára szedjük a nagy rántott húsgöngyölegeket,  és 5 deka sajtot reszelünk a tetejükre.  
 
Petrezselymes újburgonya illik hozzá. 
	         
		 
	        
	       
 |