Meggy-ribiszke-málnadzsem
Hozzávalók: ribizli, meggy, málna, cukor, tartósítószer
Elkészítése:
Ugyanannyi ribiszkét, mint amennyi meggyet és fele annyi málnát vásárolunk. A ribiszkét megmossuk, a szárával együtt úgy pároljuk, mint a ribiszkezseléhez, majd áttörjük, és a levet megmérjük.
A meggyet lecsumázzuk, megmossuk, kimagozzuk és megmérjük, majd a ribiszkelébe öntve, időnként megkeverve 10 percig forraljuk. Ekkor az átválogatott málnát is beleöntjük, és az egészet még 10 percig főzzük.
A háromféle gyümölcs súlyát összeadjuk, és minden kilóhoz 40-50 deka cukrot véve, a gyümölcsbe keverjük. Most már gyakrabban meg-megkeverve még kb. 15 percig főzzük. A végén a tüzet elzárva alatta csipetnyi tartósítószert keverünk bele, és üvegekbe töltve, azonnal lekötjük, szárazgőzben hagyjuk kihűlni.
|