Kávérózsák
Hozzávalók (kb. 35 db): 75 ml tejszín, 2 ek. azonnal oldódó kávépor, 15 dkg lágy vaj, 15 dkg porcukor, 6 dkg étkezési keményítő, 25 dkg liszt, 10 dkg tortabevonó csokoládé
Elkészítése:
A tejszínt megmelegítjük, feloldjuk benne a kávéport, majd hagyjuk kihűlni. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A vajat, a porcukrot és az étkezési keményítőt simára keverjük. Hozzáadjuk a kávés tejszínt, végül beleszitáljuk a lisztet és alaposan összedolgozzuk. A masszát csillagcsőrös nyomózsákba töltjük, és S-alakban kis rózsákat nyomunk a sütőpapírra. A sütőben kb. 13-16 perc alatt megsütjük, majd rácsra szedve hagyjuk kihűlni.
Vízfürdőben felolvasztjuk a csokoládét, és a sütiket kb. 1/3 részükig belemártjuk, majd rácson hagyjuk megszáradni.
|