Rakott hurka
Hozzávalók 4 személyre: 1 szál véres hurka, 1 szál májas hurka, 1 kg burgonya, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, szerecsendió só, őrölt bors, 1 ek. olaj
Elkészítése:
A hurkát egy napra a mélyhűtőbe tesszük, majd másnap a fagyos hurkáról a bőrt lehúzzuk, és karikára vágjuk. Mély tűzálló tálat olajjal kikenünk, aljára egy sor főtt, karikára vágott burgonyát terítünk. Megszórjuk apróra vágott vöröshagymával, sóval, borssal és reszelt szerecsendióval. Hurkakarikákat teszünk rá, tejföllel meglocsoljuk, majd ismét egy réteg burgonya következik, amelyet szintén fűszerezünk. A rétegezést addig folytatjuk, míg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére burgonyát fektetünk. Meglocsoljuk tejföllel, és a tálat befedve, forró sütőben 40 percig sütjük.
Savanyú káposztával tálaljuk.
|