Tojásos vitaminsaláta
Hozzávalók 2 személyre: 4 főtt tojás, 1-1 főtt sárgarépa és fehérrépa, 1 kisebb kígyóuborka, fél fej fejes saláta, 1 kisebb vöröshagyma, ecet, mustár, só, őrölt bors
Elkészítése:
A tojásokat, a sárgarépát, a fehérrépát, és a kígyóuborkát karikákra, a fejes salátát pedig csíkokra vágjuk.
Kevés ecettel, vízzel, mustárral salátalevet készítünk, és ebben elkeverjük a nyersanyagokat, Sózzuk, borsozzuk, majd rászeleteljük a vöröshagymát.
Fogyasztás előtt legalább két óra hosszat hűtőszekrényben pihentetjük. Üvegpoharakba szedve, pirítós kenyérrel tálaljuk.
* Az ecetes salátalé helyett tartármártással is készíthetjük.
|