Francia hagymaleves
Hozzávalók 4 személyre: 3 fej vöröshagyma, 4 dkg vaj, 1 liter csontlé vagy 2 leveskocka, 1 gerezd fokhagyma, 10 dkg reszelt ementáli sajt, 2 ek. liszt, 1 csipet szerecsendió, 1 csipet fehérbors, 1 csipet só, 4 szelet toast kenyér, petrezselyem
Elkészítése:
A megtisztított vöröshagymát felkarikázzuk, a fokhagymát finomra aprítjuk és a vajon mindkettőt aranybarnára pirítjuk. Ezután liszttel megszórjuk, és folyamatos kevergetés mellett felöntjük a csontlével. Sóval, szerecsendióval, és borssal fűszerezzük, majd lassú tűzön puhára főzzük.
A kenyér héját levágjuk, a szeleteket átlósan kettévágjuk, a sajttal megszórjuk és megpirítjuk.
A levest forrón leveses csészékbe töltjük, tetejükre egy kevés reszelt sajtot és friss petrezselymet szórunk. A sajtos kenyérszeleteket a csészealjra helyezzük és így tálaljuk a levest.
|