Pulykahúsos tésztabatyu
Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg pulykamell, 1 fej vöröshagyma, 1,5 dl tejszín, 2 evőkanál liszt, 1 csomag rétestészta, 2 evőkanál vaj, 2 csipet majoranna, olaj, őrölt bors, só
Elkészítse:
Az összevágott hagymát kevés olajban fonnyasszuk meg. Tegyük rá a kockákra vágott pulykamellet, és sóval, borssal, majorannával ízesítsük. Amikor a hús átsült, szórjuk meg liszttel, gyorsan keverjük össze, és öntsük rá a tejszínt. Forraljunk rajta egyet, hogy krémes állagú legyen.
Közben a réteslapokat kenjük meg olvasztott vajjal, vágjuk 10x10-es lapokra, és mindegyik közepére tegyünk a töltelékből. A tésztalapok négy sarkát összekötve formázzunk batyut belőlük, és a maradék rétescsíkokkal kössük össze. Tegyük kivajazott tepsibe, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt süssük aranybarnára.
|