Csongrádi sertésszűz
Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg sertésszűz egészben, 40 dkg darált sertéshús, 20 dkg sertéscseplesz (sertésháló, hashártya), 5 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál olaj, pirospaprika, őrölt bors, só
Elkészítése
Felhevíttet olajban körülsütjük a sóval, borssal bedörzsölt szűzpecsenyéket.
Közben a finomra darált sertéshúsból kolbászhúst készítünk fokhagyma, pirospaprika, bors és só hozzáadásával. Az így elkészített kolbászhússal egyenletesen beborítjuk a szűzpecsenyét, és az egészet sertéshálóba csomagoljuk, majd közepesen meleg sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
A felszeletelt sültet zöldségekkel és burgonyafánkkal körítve tálaljuk.
|