Tejszínes kínai csirkemell
2010.04.16. 12:17
Hozzávalók 4 személyre: 4 db csirkemellfilé, 5 dl tejszín, 3-4 zsenge sárgarépa, 2-3 zsenge fehérrépa, 1 póréhagyma, 1-2 alma (kemény húsú és savanyú), 1 csomag kínai fűszerkeverék, szójaszósz, szerecsendió, só, bors
Elkészítése:
A csirkemellet megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk. Edénybe tesszük, meglocsoljuk szójaszósszal, hogy szép barna színe legyen, majd rászórjuk az egész csomag kínai fűszerkeveréket, sózzuk, borsozzuk, egy kevés szerecsendiót reszelünk rá. Lefóliázzuk, és pihentetjük a hűtőben legalább 1 órán keresztül.
A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk.
Magas falú serpenyőben vagy wokban kevés olajat hevítünk, majd beletesszük a csirkemell csíkokat. Fehérre pirítjuk őket, kiszedjük egy tálba, majd a zöldségeket is megpirítjuk. Ha a zöldség már majdnem készen van, hozzákeverjük a csirkemell csíkokat, és összefőzzük őket.
10-15 perc múlva hozzáöntjük a tejszínt, és tovább főzzük kb. 5-10 percig.
Rizzsel vagy curry-s rizzsel tálaljuk.
|