LEVESEK : Marhahúsleves daragaluskával |
Marhahúsleves daragaluskával
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg marhaszegy, 50 dkg marhacsont, 15 dkg sárgarépa, 5 dkg petrezselyemgyökér, 5 dkg zeller, 1 cikk kelkáposzta, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 1 db közepes fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 csomó petrezselyemzöld, gyömbér, egész feketebors, só. A daragaluskához: 8 dkg búzadara, 4 dkg margarin, 1 db tojás, só
Elkészítése:
A marhahúst és a csontot 2 liter vízben feltesszük főni. Mikor felforrt a habját leszedjük, beletesszük a hagymát, fokhagymát, paprikát, paradicsomot és gyömbérrel, borssal, sóval ízesítjük. Lassú forralással tovább főzzük.
Amikor a hús már majdnem megpuhult hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket, és készre főzzük.
Közben a tojást habosra keverjük a margarinnal, majd hozzákeverjük a darát, és sóval ízesítjük. Hűtőben pihentetjük, majd kanál segítségével forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk.
A főtt húst és a zöldséget óvatosan kiemeljük a levesből, a levét óvatosan átszűrjük.
Tálaláskor a szép egyenletes darabokra vágott marhahúst, főtt zöldséget, daragaluskát leveses tányérra tesszük és rászedjük a forró levest. Finomra vágott petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.
|