SERTÉSTARJA : Sült tarja bajor káposztával (Kautzky Armand, Vacsoracsata) |
Sült tarja bajor káposztával (Kautzky Armand, Vacsoracsata)
Hozzávalók 5 személyre: fejenként 2 szelet tarja, a páchoz ízlés szerint fűszerek, 2 kg burgonya, 2 fej vöröshagyma, egy nagyobb fej káposzta, köménymag, bacon
Elkészítési mód:
A hússzeleteket megmossuk, kiklopfoljuk, ízlés szerint bepácoljuk (olaj, mustár) sütés előtt a pácot leitatjuk, pici lisztben megforgatjuk és kevés olajon serpenyőben megpirítjuk. Ezt követően tepsibe lerakjuk a hússzeleteket, ráöntjük a maradék zsiradékot és 1 dl vízzel felöntjük. Alufólia alatt fél órán át pároljuk, majd a fólia nélkül 10 percet pirítjuk. Így lesz a hús puha.
Két fej vöröshagymát apróra vágunk és megdinszteljük, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott káposztát. Sóval, borssal és köménymaggal ízesítjük. A bacont csíkokra vágjuk és az eközben megpirított burgonyára tesszük.
|