Mézes-mákos guba vörös áfonya lekvárral (Kammerer Zoltán, Vacsoracsata)
Hozzávalók: 8 kifli, 6 dl tej, 5 dkg vaj, 1 csomag vaníliás cukor, 15 dkg mák, 3 szegfűszeg, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, 10 dkg porcukor, 3 evőkanál méz, áfonyalekvár
Elkészítési mód:
A kifliket karikákra vágjuk. A tejet a vajjal és a vaníliás cukorral felforraljuk, ráöntjük a kiflikarikákra, majd a tálat enyhén rázogatva felitatjuk a tejet.
A darált mákot a finomra összetört szegfűszeggel, a reszelt citromhéjjal és a porcukorral elkeverjük. Az így elkészített mákot a kiflire szórjuk, összerázzuk, és az egészet tűzálló tálba öntjük. Mézzel meglocsoljuk, és forró sütőben kb. 25 percig sütjük.
Áfonyalekvárral kínáljuk.
|