TEPSIS SÜTI : Narancsos-diós süti (Deutsch Anita, Vacsoracsata) |
Narancsos-diós süti (Deutsch Anita, Vacsoracsata)
Hozzávalók: 20 dkg darált dió, 20 dkg kristálycukor, 1 púpozott evőkanál zsemlemorzsa, 1/2 sütőpor, 10 tojás, 5 dkg kakaó, 1 csomag margarin, kávé, tejszín, 1 narancs
Elkészítési mód:
Tészta: A diót, cukrot, zsemlemorzsát, sütőport, 8 tojás sárgáját, a narancs levét, és lereszelt héját összekeverjük, majd szép, lassan hozzáadjuk a tojások felvert habját is. Tepsiben 150- 180 fokon megsütjük.
Krém: 2 egész tojást, kakaót, lefőtt kávét, nagyon kevés tejszínnel és cukorral gőz fölött felfőzünk. Tűzről levéve belekeverjük a margarint és hagyjuk kihűlni. (Előző nap elkészítve jobb.) Miután kihűlt a tészta, a közepét és a tetejét megkenjük a krémmel, és megszórjuk darált dióval.
|