Bácskai tojásleves
Hozzávalók 2 személyre: 3 tojássárgája, 1 dl tejföl, 1 kk. reszelt vöröshagyma, 1 kk. majoranna, pirospaprika, liszt, olaj, citromlé, só, őrölt bors
Elkészítése:
Zsemleszínű rántását készítünk, amelyhez hozzáadunk egy kávéskanálnyi reszelt vöröshagymát és egy kávéskanál majorannát. Tovább pirítjuk.
Mikor a hagyma megfonnyadt, meghintjük csipetnyi pirospaprikával, feleresztjük 4 dl vízzel, és jól elkeverve pár percig forraljuk.
Közben 3 tojássárgáját elkeverünk 1 dl tejföllel és a tűzről lehúzott leveshez adjuk. Sóval, őrölt borssal és pár csepp citromlével ízesítjük. Átforraljuk.
Pirított zsemlekockákkal tálaljuk.
|