PALACSINTA : Csúsztatott palacsinta (Forgács Gábor, Vacsoracsata) |
Csúsztatott palacsinta (Forgács Gábor, Vacsoracsata)
Hozzávalók: 5 tojás, 5 dkg vaj, 10 dkg liszt, 2 dl tej, 10 dkg vaníliás cukor, 5 dkg áfonyalekvár, 1/2 deci édes vörösbor, cukor, olaj a sütéshez
Elkészítési mód:
A vajat habosra keverjük és a tojásoknak a sárgáját hozzáadjuk, és jól elkeverjük. Hozzáadjuk lassan, keverve a lisztet – hogy ne csomósodjon – majd a tejet és egy csipetnyi sót.
A tojások fehérjét egy csipet cukorral keményre verjük, majd lazán hozzákeverjük, lassan, óvatosan, hogy ne törjön össze.
A forró olajban csak az egyik oldalát sütjük meg a palacsintáknak, majd óvatosan egy tálra csúsztatjuk, megszórjuk vaníliás cukorral, majd megcsöpögtetjük az áfonyalekvárban elkevert vörösborral. Ezt addig ismételjük, amíg el nem fogy. Az utolsót fordítva tegyük a tetejére. Azt már csak cukrozzuk. Forrón tálaljuk.
|