LEVESEK : Füstölt sajtos zellerkrémleves pirított kenyérkockával |
Füstölt sajtos zellerkrémleves pirított kenyérkockával
Hozzávalók 4 személyre: A díszítéshez: 2,5 dkg vaj, 1 db vöröshagyma, 75 dkg zellerszár, 1 db burgonya, 2 ek. petrezselyemzöld, 6 dl erőleves, 3 dl tejszín, 15 dkg füstölt sajt, 2 szelet kenyér, zellerlevél, snidling, reszelt füstölt sajt
Elkészítése:
Egy nagy lábasban megolvasztjuk a vajat, és rátesszük a megtisztított és kockákra vágott zellert, hagymát és a burgonyát. Néhány percig pirítjuk, majd az egészet felöntjük az erőlevessel és 15 perc alatt lassú tűzön puhára főzzük a zöldségeket.
Ezután hagyjuk kicsit kihűlni, majd turmixgépbe öntjük a levest, és sima krémmé mixeljük a zöldségeket. Visszatesszük a pépes zöldségeket a lábasba, felöntjük tejszínnel és hozzáadjuk a felkockázott füstölt sajtot, és addig melegítjük, míg a sajt felolvad a levesben.
Forrón, zellerlevelekkel, snidlinggel és reszelt sajttal megszórva azonnal tálaljuk. Két szelet kenyeret felkockázunk, serpenyőben hirtelen megpirítjuk, majd fogyasztás előtt a levesbe szórunk belőle.
|