Tojássaláta
Hozzávalók 4 személyre: 6 db tojás, 25 dkg sárgarépa, 25 dkg burgonya, másfél dl majonéz, 2 dl kefir, 1 evőkanál mustár, 1 mokkáskanál currypor, 1 mokkáskanál törött fehérbors, 1 evőkanál fűszerezett paradicsomlé (ketchup), ízlés szerint só
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzöm, és még melegen meghámozom, majd kis kockákra vágom. A tojást keményre főzve ugyancsak felkockázom. A megtisztított sárgarépát félpuhára párolom, és kis kockákra metélem. A meleg hozzávalókat hagyom kihűlni.
Egy mély tálban összekeverem a majonézt a kefirrel, a mustárral, a ketchuppal, a sóval, a borssal, a curryvel, majd beleforgatom a már kihűlt főtt anyagokat. Jól összekeverem, és lefedve teszem be a hűtőszekrénybe egy-két órára.
|