ELŐÉTEL : Angolos töltött kenyértekercs |
Angolos töltött kenyértekercs
Hozzávalók 4 személyre: 8 szelet sonka, 20 dkg spenót, 2 dkg vaj, 75 dkg toast kenyér, őrölt bors, só. A sajtos besamelhez: 3-3 dkg vaj és liszt, 5 dl tej, 20-20 dkg rokfort sajt és közepesen érett cheddar sajt, Cayenne bors, a forma kikenéséhez vaj
Elkészítése:
A sonkáról a zsíros részeket levágjuk, a többi részt hosszú vékony csíkokra vágjuk. A spenótot közepes tűzön 5 percig pároljuk, majd lecsöpögtetjük, és apróra vágjuk. Serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a vajat, és sóval, borssal ízesítjük. 5 percig pároljuk. Elkészítjük a besamelt. A vajat megolvasztjuk, majd levesszük a tűzről, és állandóan kevergetve beleszórjuk a lisztet. Újra tűzre tesszük, és tovább keverve lassanként hozzáöntjük a tejet. Borssal ízesítjük, és 5 perc alatt sűrűre főzzük.
A cheddar héját levágjuk, a cheddart kockákra vágjuk, majd a besamelbe keverjük, és 5 percig kis lángon főzzük, végül a szétmorzsolt rokfortot is belekeverve fondü sűrűségűre főzzük. Kihűtjük.
A kenyér héját levágjuk, a belsejét hosszában 4 szeletre vágjuk, a sajtos besamellel megkenjük, majd a sonkacsíkokkal és spenóttal megszórjuk.
A megkent kenyérszeleteket óvatosan felcsavarjuk, ügyelve, hogy a töltelék ne folyjon ki. A tekercseket vajjal kikent tepsibe rakjuk, és a forró sütőben 5 perc alatt készre sütjük. Amikor langyosra hűlt, vastag karikákra vágjuk. Frissen tálaljuk.
|