Brokkolis rakott metélt
Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg brokkoli, 1 fej vöröshagyma, 8 dkg edami sajt, 3 dkg vaj, 4 dkg liszt, 3/8 l erőleves (kockából), 1,5 dl tejföl, 20 dkg metélt tészta, 5 dkg hámozott egész mandula, só, őrölt bors, petrezselyemzöld
Elkészítése:
A rózsáira szedett brokkolit forrásban lévő sós vízben puhára pároljuk.
A megolvasztott vajon a felkockázott hagymát üvegesre pároljuk. Meghintjük a liszttel, megpirítjuk, majd az erőlevessel és a tejföllel felöntjük. Felforraljuk, megsózzuk, megborsozzuk, és hozzáadjuk a reszelt sajtot.
A tésztát forrásban lévő sós vízben kb. 8 percig főzzük. A mandulát durvára felaprítjuk és szárazon megpirítjuk.
A leszűrt tésztát és a brokkolit összekeverjük, tűzálló tálba halmozzuk, és a sajtmártással leöntjük. A pirított mandulával megszórjuk, előmelegített sütőbe toljuk és 200 fokon 20 percig sütjük. Ízlés szerint petrezselyemzölddel megszórjuk és tejföllel kínáljuk.
|