Tonhalas penne paradicsomszósszal
Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg tollhegytészta, só, 1 gerezd fokhagyma, 3 szardellafilé, 2 evőkanál olívaolaj, 1 üveg konzerv paradicsomszósz, 1 evőkanál kapribogyó, 50 ml fehérbor, 15 dkg tonhalkonzerv, őrölt bors, 3 evőkanál vagdalt petrezselyem
Elkészítése:
A tésztát forrásban levő sós vízben megfőzzük. Közben a fokhagymát felaprítjuk. A szardellafilét leöblítjük és összetörjük. A szardellát a fokhagymával forró olívaolajon megpároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomszószt a kapribogyóval, és a fehérborral felforraljuk. Lecsepegtetjük a tonhalat, szétdarabolva a szószhoz adjuk. Sóval, borssal fűszerezzük, majd beletesszük a petrezselymet.
A leszűrt tésztát a mártással tálaljuk.
|