Szezámmagos csirkefalatok
2010.04.10. 00:47
Hozzávalók 2-3 főre: 30 dkg csirkemell, a páchoz: 1 ek. méz, 1 ek. fehérbor, 1 tk. olaj, só, ötfűszerkeverék, 1 ek. szójaszósz, a bundához: 3 ek. liszt, 1 ek. keményítő, 1 tk. szódabikarbóna, 1 tojás, 2 ek. olaj, só, 1-1,5 dl víz, a mázhoz: 4 ek. méz, 4 ek. cukor, 2 ek. ketchup, 2 ek. fehérbor, szezámmag
Elkészítése:
Külön-külön keverjük össze a pác, a bunda és a máz hozzávalóit.
A húst vágjuk kis darabokra, majd öntsük le a páclével és min. 30 percig pihentessük.
A bundához valókat alaposan keverjük össze, forgassuk bele a húsdarabokat, és bő, forró olajban süssünk ki.
A mázhoz valókat szintén keverjük össze, forraljuk fel, és ha kicsit besűrűsödött, öntsük rá a megsütött húsgolyókra, és jó alaposan forgassuk bele.
Végül szórjuk rá a szezámmagot, és ezzel is keverjük el. Rizzsel, zöldséges rizzsel tálaljuk.
|