SALÁTÁK : Joghurtos uborkasaláta (Delhusa Gjon, Vacsoracsata) |
Joghurtos uborkasaláta (Delhusa Gjon, Vacsoracsata)
Hozzávalók: 1 kg lecsöpögtetett zsíros joghurt, 2 nagy kígyóuborka, 1 gerezd fokhagyma, 1 marék apróra vágott friss kapor vagy menta, esetleg petrezselyemlevél
Elkészítése:
Az uborkát lereszeljük, besózzuk, hagyjuk állni egy ideig majd kinyomkodjuk a levét.
Megtisztítjuk a fokhagymát és átnyomjuk a fokhagymaprésen. Apróra vágjuk a friss fűszerleveleket, tetszés szerint lehet közülük választani, majd mindent összekeverünk. Jó, ha legalább fél napot áll, hogy az ízek összeérjenek.
Tipp: A joghurtot egy éjszakára gézbe vagy kéztörlő papírral bélelt szűrőedénybe kell önteni, majd egy tálba tenni, hogy kicsöpögjön a savó belőle, így sűrű joghurtkrémet fogunk kapni.
|