LEVESEK : Cukkinikrémleves pirított kenyérkockával |
Cukkinikrémleves pirított kenyérkockával
Hozzávalók 4 személyre: 1 db vöröshagyma, 3 dkg vaj, 50 dkg cukkini, ízlés szerint só, ízlés szerint őrölt feketebors, 6-7 dl húsleves, 1,5 dl tejszín, ízlés szerint őrölt szerecsendió, 2-3 ek. fűszerkeverék, 1-2 db szeletelt kenyér
Elkészítése:
A hagymát letisztítjuk, felkockázzuk, a vajjal összepároljuk (kb. 3 perc).
A cukkinit megmossuk, a végeit levágjuk, felszeleteljük és a hagymához adjuk, sóval, borssal fűszerezve főzzük kb. 8 percig, majd a húslevessel felöntjük, és merülőmixerrel pépesítjük. Hozzáadjuk a tejszínt, megsózzuk és borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, beleteszünk még pár kanál vegyes fűszert, és kb. 8 perc alatt készre főzzük.
Pirított kenyérkockákkal kínáljuk.
|