Tortellini saláta
Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg tortellini, só, 4 paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 5 evőkanál fehérborecet, fehér bors, csipet cukor, 1-1 kávéskanál szárított kakukkfű és oregánó, 4 evőkanál olívaolaj, 10 dkg fekete olajbogyó, 10 dkg reszelt parmezán
Elkészítése:
A tortellinit forrásban levő sós vízben 16 percig főzzük. Közben a megmosott paradicsomokat gerezdekre vágjuk.
Az ecetet, sót, borsot, cukrot és a fűszereket összekeverjük, beletesszük a zúzott fokhagymát és hozzákeverjük az olajat.
A tortellinit leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és alaposan lecsepegtetjük. Elkeverjük a paradicsommal, olívával és reszelt parmezánnal. Ráöntjük a mártást, és jól összekeverjük. Reszelt parmezánnal és friss majoránnával megszórva tálaljuk.
|