Túrós kosárka
Hozzávalók: 50 dkg rétesliszt, 25 dkg Rama margarin, 20 dkg porcukor, 1 cs. sütőpor, 5 tojás, só, 1 ek. tejföl, 25 dkg túró, 1 cs. vaníliás cukor, pici kosárka sütőformák
Elkészítése:
A lisztet, 3/4 Rama margarint, 5 dkg porcukrot, sütőport, 4 tojássárgáját, sót és a tejfölt kézzel összegyúrjuk.
A túrót 1 csomag vanillincukorral, 1 egész tojással és a maradék porcukorral összekeverjük és hozzáadjuk a 4 tojásfehérje felvert habját.
A tésztából diónyi mennyiséget hozzányomkodunk a kosárka belső falához, 1 evőkanálnyi túrós masszát teszünk bele és tepsire rakosgatjuk.
Előmelegített sütőben kb. 180 °C-on fél órát sütjük, majd még melegen kiszedjük a formákból!
|