Túrós tökszeletek
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg zsenge spárgatök, 25 dkg tehéntúró, 1 csokor kapor, 2 tojás, 1 tk. só, 2 dl tejföl, 4 ek. zsemlemorzsa, 3 ek. olaj
Elkészítése:
A tököt meghámozom és karikákra vágom. A magos belsejét kiszedem. A tökkarikák mindkét oldalát megsózom, és egy evőkanál olajjal kikent, kevés zsemlemorzsával behintett tűzálló tálba vagy tepsibe teszem egymás mellé.
A tejfölben habosra keverem a tojásokat, majd belekeverem a közben villával áttört tehéntúrót. Megsózom, végül hozzákeverek két evőkanál zsemlemorzsát
és a vágott kaprot.
A tökkarikák tetejére rákenem a sűrű tojásos-túrós öntetet. Az edényt lefedem, és az előmelegített, forró sütőben 25 percig párolom a tököt, majd az edény fedelét levéve megpirítom a tetejét.
|