Babbal töltött paprika
Hozzávalók: 5 db húsos paprika (mirelit is lehet), 25 dkg bab, 1 késhegynyi szódabikarbóna, 2 fej vöröshagyma, 2 sárgarépa, zöldpetrezselyem, pirospaprika, 1 ek. olaj, bors
Elkészítése:
Előző este hideg vízben beáztatjuk a babot.
Másnap leszűrjük. Tiszta vizet öntünk rá, hozzáadunk kevés szódabikarbónát, és felforraljuk. Leöntjük a vizet, és újat öntünk rá. Belerakjuk az apróra összevágott hagymát, zöldpetrezselymet és a szeletekre vágott sárgarépát, majd picit megsózzuk, és megborsozzuk. Közepes lángon 30-40 percig puhára főzzük. Utána leszűrjük, a levét külön edénybe öntjük.
A húsos paprikát megmossuk, a belsejét kiszedjük. Forró vízben 10 percig főzzük, aztán kivesszük. A paprikát megtöltjük a főtt babbal. Megolajozott tűzálló tálba tesszük, majd leöntjük a lével. A sütőben 10-15 percig sütjük 200 Celsius-fokon.
Tálalás előtt tejföllel vagy joghurttal leöntjük.
|