Áfonyakrémleves
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg áfonya, 2 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 mk. reszelt citromhéj, 1 ek. liszt, pár szem szegfűszeg, ízlés szerint só, ízlés szerint kristálycukor
Elkészítése:
Az áfonyát megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük, majd annyi vízben, amennyi éppen ellepi, felforraljuk. Egy percnyi főzés után szitán áttörjük. A keletkezett gyümölcslevet annyi vízzel egészítsük ki, hogy 8 dl legyen.
A szegfűszeget és a citromhéjat 1/2 dl vízben 10 percig főzzük, majd leszűrve hozzáöntjük a gyümölcsléhez. Csipetnyi sóval és cukorral ízesítjük, majd 5 percig együtt forraljuk.
Közben a tejfölt, a tejszínt és a lisztet simára keverjük, ezután sűrítsük be vele a forrásban levő levest. Felforraljuk, és csészékben tálaljuk.
Hidegen is, melegen is nagyon finom!
|