LEVESEK : Sóskakrémleves főtt tojással, újhagymával, zsemlekockával (Kovácsovics Fruzsina, Vacsoracsata) |
Sóskakrémleves főtt tojással, újhagymával, zsemlekockával (Kovácsovics Fruzsina, Vacsoracsata)
Hozzávalók: 1/2 kg sóska, 1 db krumpli, 2 db húsleveskocka, pici só, 4-5 evőkanál cukor, bors, 2 dl sovány tej, 1 dl főzőtejszín, 5 db főtt tojás, újhagyma
Elkészítési mód:
A sóskát megtisztítjuk, legalább háromszor megmossuk. Olívaolajon kis sóval, borssal, 1 evőkanál cukorral megpároljuk, majd 1dl vízzel felengedjük. Ezt összeturmixoljuk, visszatesszük a fazékba. Hozzáöntünk 1 dl vizet, 2 húsleveskockát, majd a 2 dl tejet. Folyamatosan ízlelgetjük, ízlés szerint cukrozzuk.
Végül az 1 dl tejszínt is hozzáöntjük, felfőzzük.
|