Túrós-sajtos falatok
Hozzávalók: 10 dkg juhtúró, 10 dkg tehéntúró, 10 dkg reszelt, füstölt sajt, 20 dkg szikkadt kenyér, 1 dl tej, 3 evőkanál olaj, 1 evőkanál tejföl, 1 mokkáskanál só, 1 mokkáskanál törött fehér bors, 2 csokor snidling
Elkészítése:
A kenyeret nagyon apró kockákra vágom és a felforrósított olajonfolyamatos kevergetés közben szép pirosbarnára pirítom, majd ráöntöm a tejet, és jól átkeverve legalább tíz percig hagyom ázni.
Közben a kétfajta túrót villával áttöröm, nagyon kevés tejföllel sűrű masszává keverem, majd
hozzáadom a leszűrt, pirított kenyérkockákat, a sót, a borsot és a reszelt sajtot. Az egészet formázható masszává dolgozom, majd nedves kézzel kis diónyi gombóckákat alakítok belőle.
Nagyon finomra vágott snidlingben megforgatom, beleszúrok kis dárdácskákat vagy fogvájót, és tálra téve a hűtőszekrényben jól megdermesztem.
|