Wellington bélszín Hasselback burgonyával (Janza Kata, Hal a tortán)
Töltelék hozzávalók: 1 csomag gomba, 4 nagy gerezd fokhagyma, olívaolaj, 5 csipet só, ízlés szerint bors, kakukkfű
Elkészítés: A gombát és a fokhagymát megtisztítjuk, a fokhagymát apróra, a gombát nagyobb darabokra vágjuk. A fokhagymát olívaolajon megpirítjuk, majd hozzárakjuk a gombát, és ízlés szerint sóval, borssal és egy kis kakukkfűvel ízesítjük. Ugyanabban a serpenyőben 2 db sós palacsintát (amit sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítünk) kisütünk, amit később a hájas tésztára teszünk a hús alá.
Hús hozzávalók: 1 kg bélszín, só, bors, 1 csomag előhűtött hájas tészta
Elkészítés: A bélszínt kettévágjuk, szintén ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Majd lassú tűzön minden oldalát 2 percig sütjük, hogy megkérgesedjen. Amint ezzel elkészültünk, elővesszük a hájas tésztánkat, rátesszük a palacsintát, megkenjük a gombával, és rátesszük a húst, majd az egészet összecsomagoljuk a tésztával. Tepsibe tesszük, és végül a tetejét megkenjük tojássárgájával. Előmelegített sütőben 45 percig sütjük.
Köret: Hasselback burgonya
Elkészítés: A 1,5 kg krumplit megpucoljuk, kettévágjuk. A fél burgonyákba hústűt szúrunk a burgonya felénél (hogy a kés ne szaladjon túl), majd bevágjuk vékony szeletenként, és a sütőbe helyezzük, vajjal lekenjük. Díszítésképpen a sárgarépákat megtisztítjuk, és megfőzzük, majd tálaláskor a tányérra helyezzük.
|