MARHAHÚS : Argentin steak zöldborsmártással (Horváth Éva, Vacsoracsata) |
Argentin steak zöldborsmártással (Horváth Éva, Vacsoracsata)
Hozzávalók: 6 szelet csontos marhahús, 1 kg héjas burgonya, 4-5 kanál olívaolaj, 2 teáskanál steak fűszerkeverék, 2 dl tejszín, 1 teáskanál zöldbors, 1 evőkanál worchester szósz, só, darált bors, 2 teáskanál mustár, rozmaring
A marhaszeleteket csorgassuk meg olívaolajjal, szórjuk meg a steak fűszerkeverékkel, majd legalább egy éjszakán keresztül a hűtőszekrényben pácoljuk.
A vendégek érkezése előtt felhevített serpenyőben kevéske olívaolajon mindkét oldalát süssük elő, utána pedig tegyük be az előre felmelegített sütőbe, és 10-15 percig hagyjuk sülni.
A körethez mossuk meg tiszta szivaccsal a héjas burgonyákat, vágjuk négyfelé és tegyük egy tálba. Csorgassuk meg olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk. Tépkedjünk rá rozmaringleveleket, majd jó alaposan keverjük össze. Fél óra állás után öntsük egy sütőpapírral borított tepsibe. Forró sütőben fél óra alatt süssük pirosra.
A mártáshoz öntsük a tejszínt egy lábasba, tegyük hozzá a mustárt, ízesítsük sóval, összetört zöldborssal, worchester szósszal, majd jó alaposan forraljuk össze.
Tálaljuk a megsütött húst nagy tányérokra, mellé kis szószos edényben kínáljuk a zöldborsmártást, köretnek pedig a héjas sült burgonyát.
|