Vadas kockák
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg pulykamell vagy pulyka felsõcomb, hagyma, õrölt kömény, pirospaprika, paprika, paradicsom, õrölt bors, olaj vagy zsír, majoránna, örölt kömény, fokhagyma, babérlevél, só, vörösbor, 1 pohár tejföl, a gombóchoz: 80 dkg krumpli, 20 dkg liszt, evõkanálnyi zsír, só, 1 tojás
Elkészítése:
A pulykahúst kockákra vágjuk, pörköltalapot készítünk, abba beletesszük a hozzávalókat, kivéve a bort. Fedõ alatt puhára fõzzük, majd mikor a hús megpuhult, kb. 10 percig még fõzzük a vörös borral is, majd behabarjuk a tejföllel.
A krumplit héjában megfõzzük, megpucoljuk, apróra törjük, zsírt adunk hozzá, és hagyjuk kihûlni.
Miután kihûlt hozzáadjuk a tojást, lisztet, és jól összedolgozzuk, majd apró gombócokat készítünk belõle, amit forró sós vízben kifõzünk.
A pörkölt mellé tálaljuk a gombócokat.
|