Vesével sült burgonya
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg burgonya, 50 g ementáli sajt, 500 g vese, 50 g füstölt szalonna, 30 g zsír, 30 g sima liszt, egy kevés tej, 1 tojássárgája, zöldpetrezselyem, só, törött bors, 1 tojás
Elkészítése:
A héjában főtt burgonyát meghámozzuk és karikára vágjuk. Az apró kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk, hozzáadjuk a burgonyát, megpirítjuk, megsózzuk, és belekeverjük a felvert tojást.
Egy tűzálló tálat kizsírozunk, belerakjuk a burgonyakeveréket, és megszórjuk zöldpetrezselyemmel.
A zsírból és lisztből világos rántást készítünk, annyi tejjel öntjük fel, hogy sűrű mártást kapjunk, és felfőzzük. A langyos mártásba belevegyítjük a tojássárgáját és a reszelt sajt felét, megsózzuk, és állni hagyjuk.
A vesét megmossuk, fehér közepét kiszedjük, vastagabb szeletekre vágjuk, és forró
zsírban hirtelen átsütjük. Megsózzuk, megborsozzuk, és rárakjuk a burgonyára. Végül leöntjük a mártással, megszórjuk a maradék sajttal, és forró sütőben megsütjük.
Vegyes salátával vagy csak citrommal megcsepegtetve tálaljuk.
|