Könnyû kukoricaleves
Hozzávalók 4 személyre: 2 doboz kukorica konzerv, egy pohár kefir, egy ek. kukoricaliszt, 1 csokor petrezselyemzöld, 8 dl víz, 2 dl tejszín, 1 zöldségleves kocka, vaj, só, fehérbors, szerecsendió
Elkészítés:
A kukoricát a vajon pár perc alatt megpárolom. Felöntöm 8 dl vízzel, beleteszem a leveskockát, a felvágott petrezselyemzöld felét, és fehérborssal, szerecsendióval ízesítem.
Miután felforrt, hozzáadom a habarást: a kefirt elkeverem 0,5 dl tejszínnel és egy evôkanál kukoricaliszttel. Felforralom, hozzáadom a maradék tejszínt, sózom, végül a tetejére hintem a maradék petrezselyemzöldet.
Ízlés szerint reszelt füstölt sajttal megszórva a tetejét tálaljuk.
|