Virslis kukoricasaláta
Hozzávalók: 30 dkg mirelit kukorica, 1 fej hagyma, 1 zöld színű paprika, 2 paradicsom, 2 fürtös uborka, 2 pár virsli, 15 dkg Gouda sajt, 2 ek. almaecet, 4 ek. olaj, mustár, só, pirospaprika, bors, cayenne bors, cukor
Elkészítés
A kukoricát enyhén sós vízben megfőzzük, majd jól lecsepegtetjük.
A hagymát karikára, a paradicsomot cikkekre vágjuk. A paprikát és az uborkát vékonyra szeleteljük. A virslit szeleteljük, a sajtot kis kockákra vágjuk.
Az olajat az ecettel jól elkeverjük, ízlés szerint a mustárral és a többi fűszerrel ízesítjük.
Minden alapanyagot összekeverünk, kb. 20 percre hűtőbe állítjuk a salátát.
|