Mézes-almás csirkecombok
Hozzávalók: 4-4 db csirkealsócomb és -felsőcomb, 1 fej vöröshagyma, 2 ek. olaj, 4-5 db sárga héjú alma, 1,5 dl csirkehúsleves (kockából), 1 tk. currypor, 1 ek. kristálycukor, 1 ek. vaj, 2 ek. méz, 5 dkg mazsola, 5 dkg pirított mandula, só, őrölt bors
A konyhakész csirkecombokat dörzsöljük be sóval és borssal.
Pucoljuk meg és aprítsuk fel a hagymát. A felhevített olajon hirtelen pirítsuk meg a combokat, majd tegyük melléjük a hagymát, és pároljuk üvegesre. Rakjuk át tűzálló edénybe, öntsük rá a csirkehúslét, és lefedve, 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt pároljuk puhára a húst. Amennyiben szükséges, sütés közben önthetünk hozzá még egy kevés meleg vizet.
Az almákat vágjuk cikkekre, távolítsuk el a magházukat, majd szórjuk meg a curryvel.
Karamellizáljuk a vajon a cukrot, adjunk hozzá kis vizet, és pároljuk meg benne az almát. Keverjük hozzá a mézet, a mazsolát és a mandulát. Forraljuk fel, és tálaljuk a csirkecombokkal.
Sült burgonyát vagy kukoricás rizst adjunk mellé.
|