Virslisaláta
Hozzávalók: 3 pár virsli, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál marinált (ecetes-olajos) paradicsompaprika, 1 fiola kapribogyó, 2 ecetes uborka, másfél dl majonéz, másfél dl tejföl, só ízlés szerint, 1 mokkáskanálnyi törött fekete bors
Elkészítés:
A vöröshagymát megtisztítjuk és vékony karikákra vágjuk. Forrásban lévő sós vízbe dobva 4 percig főzzük, majd levétől leszűrjük.
Az uborkát almareszelőn lereszeljük és a hagymához tesszük.
A marinált paradicsompaprikát vékony csíkokra metéljük.
A majonézbe belekeverjük a megtisztított és finomra zúzott fokhagymát, a kapribogyó leszűrt levét, a sót és törött borsot, majd a mártást rácsorgatjuk a hagymás-uborkás paradicsompaprikára, és hozzáadjuk a finomra vagdalt kapribogyót.
A virslik héját lehúzzuk (természetesen csak akkor, ha műanyag beles virslit vásároltunk), hideg vízbe tesszük és felforraljuk. Ezután a vízből kivéve azon forrón vékony karikákra vágjuk és beletesszük a mártásba. Jól összekeverjük, és a tálat lefedve a hűtőszekrényben egy napig érleljük
|