Vulkán
Hozzávalók: 0,5 kg túró, 4 tojás, 1 citrom, 2 dkg zselatin, 15 dkg tejszínhab, 10 kockacukor, 15 dkg vaníliás porcukor, 40 dkg eper
Elkészítés:
A megmosott citrom héján ledörzsöljük a kockacukrokat. Hozzáadjuk a citrom átszűrt levét, a tojások sárgáját, és habverővel verve gőz fölött besűrítjük.
A túrót áttörjük, a zselatint kevés vízben feloldjuk, a fehérjét habbá verjük.
A tojásos masszához hozzáadjuk a feloldott zselatint, majd a túróval és 10 dkg porcukorral alaposan összekeverjük. Beleforgatjuk a tojásfehérjehabot és a tejszínhabot. A masszát kuglófformába töltjük, és 2 órán keresztül hűtőben dermesztjük.
Tálaláskor a forma külsejét forró vízbe mártjuk, a tartalmát tálra borítjuk. A lyukat a közepén telerakjuk eperrel, a maradékot cukorral összeturmixoljuk, és a vulkán köré öntjük.
|