Currys csirkemell
2010.03.29. 13:05
Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg csirkemell filé, 15 dkg gomba, 10 dkg margarin, 15 dkg fejes káposzta, 5 dkg sárgarépa, 1 db póréhagyma, 2 db kaliforniai paprika, 1 cs. friss petrezselyemzöld, 2 dkg étkezési keményítô, 1 evôkanál ketchup, csipet frissen ôrölt borskeverék, só
Elkészítés:
A húst vastag csíkokra összevágjuk, sózzuk, összekeverjük, keményítôbe forgatjuk, majd félretesszük.
A zöldségeket 2 cm-es kockákra összevágjuk, a répát vékony karikákra.
Két serpenyôbe a margarint kettéosztjuk, és mindkettôt felhevítjük. A húst és a zöldségeket külön-külön erôs tûzön megpirítjuk kb. 4 perc alatt. A zöldséget ízesítjük sóval, borskeverékkel,
petrezselyemzölddel, ketchup-pal. A húst késhegynyi curryvel meghintjük, a zöldségekkel összekeverjük és tálaljuk.
Egészséges és zamatos, gyorsan elkészíthetô egytálétel, ropogós friss kenyérrel kiváló.
|