Gombavagdalt
Hozzávalók: 15 dkg gomba, 1 kis fej vöröshagyma, 1 csomó zöldpetrezselyem, 1 tojás, 1 kifli, 1 evőkanál búzakorpa, 1 evőkanál olaj, 1 kávéskanál margarin, 1 dl tej, olaj, ízlés szerint: só, bors, korpa
A reszelt vagy apróra vágott hagymát a vékonyra szeletelt gombával együtt az olajon fedő alatt 10 percig pároljuk, a végén hozzáadjuk a vágott zöldpetrezselyem felét.
A tejbe áztatott kiflit kinyomkodjuk, és a megforrósított margarinon kissé lepirítjuk. Mielőtt levesszük a tűzről, belekeverjük a petrezselyem másik felét.
Ha a gomba és a kifli kihűlt, annyi korpát teszünk bele, hogy jól formálható legyen, összedolgozzuk, sózzuk, borsozzuk, és belekeverjük a tojássárgáját, végül a habját.
Kis pogácsaformákat csinálunk a vagdalékból, korpában megforgatjuk, és bő, forró olajba tesszük. Ha szép pirosra sültek, tartármártással vagy krumplifőzelékkel tálaljuk.
|