Zelleres marhacsíkok
Hozzávalók: 50 dkg marhahátszín, 2 szál sárgarépa, 2 db zellergumó, 1 szál póréhagyma, 5 dkg szójacsíra, 1 dl szójaolaj, 2 evőkanál akácméz, 1 dl vörösbor, só
Elkészítés:
A marhahúst alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, és 1 cm széles és 5 cm hosszú darabokra vágjuk.
A megtisztított, megmosott zöldségeket gyufaszál vastagságú csíkokra aprítjuk. Kevés előhevített szójaolajon megpirítjuk a húst, hozzáadjuk a sárgarépát és zellert, melyekkel rövid ideig együtt pirítjuk.
Ezután felöntjük kevés szójaszósszal és vörösborral. Erős tűzön forraljuk. Ízesítjük mézzel, kevés sóval. Beletesszük a szójacsírát és póréhagymát. Együtt készre pirítjuk.
Forrázott üvegtésztával körítjük.
|