Túró mousse- Ricotta mousse (Szily Nóra - Vacsoracsata)
Hozzávalók: 25 dkg fehér csoki (bármelyik táblás jó), 35 dkg ricotta (olasz túró), 4 tojás sárgája, 4 tojás fehérje, 15 dkg kristálycukor, 3 dl tejszín, 30 dkg fagyasztott málna, pici málnaecet, 3 evőkanál méz, 2 szál friss kakukkfű
Elkészítési mód:
Felolvasztjuk a fehércsokit.
A tojások sárgáját habosra keverjük 5 dkg cukorral, a fehérjét pedig felverjük 10 dkg cukorral. Felverjük a tejszínt is és a ricottát áttörjük. A megolvadt csokiba mindezeket egymás után belekevergetjük. Pici citromhéj vagy vaníliáscukor mehet bele ízesítőként – de nem muszáj. Hűtőben picit még szilárdulhat a tálalásig.
Málnaszósz: (néhány szemet tegyünk félre a díszítéshez, ha friss van, még jobb).
A málnát a hozzávalókkal megfőzzük (víz nem kell bele), majd kivesszük a kakukkfüvet és a mártást botmixeljük, szűrőn átcsorgatjuk, hogy megszabaduljunk a magocskáktól.
Kis gombócokat formálunk egy fagyiskanállal vagy habnyomóval a tányérra, mellé málnamártást csorgatunk, és néhány szem málnával csinosítjuk.
|