Zöldborsós pulykatokány
Hozzávalók: 50 dkg kicsontozott pulykacomb- vagy mell, 2 közepes fej vöröshagyma, 30 dkg zöldborsó, 2 dl tejföl, 2 dl húslé, 3 dkg zsír, 1 dl fanyar vörösbor, só, bors, pirospaprika
Elkészítés:
A hagymát kockára vágva fonnyaszd meg a zsíron, tedd rá a vékony csíkokra vágott húst, borsozd meg vékonyan és addig süssed, míg nem kezd levet engedni. Ekkor keverj el benne két teáskanál pirospaprikát és öntsd fel a vörösborral. Kislángon, lefedve párold, amíg meg nem puhul a hús. Többször meg kell keverni, ha szükséges, a levét pótolni kell.
Ha a hús puha, a maradék húslét öntsd rá, tedd bele a zöldborsót és kis lángon forrald, míg a zöldborsó kezd megpuhulni. Ekkor habard be 2 kávéskanál liszttel elkevert 2 dl tejföllel, forrjon egyet, és kész is. Sózd meg ízlés szerint.
Nokedlivel, kagylótésztával, vékony csőtésztával, rizzsel adhatod. Bármilyen savanyúság, saláta illik hozzá.
|