Málna tiramisu (Sarka Kata - Hal a tortán)
Hozzávalók: 2 csomag tiramisu por, 4 dl tej, 1 csomag babapiskóta, a dekoráláshoz kakaópor és mentalevél. Málnaszószhoz: 50 dkg málna, fél citrom leve, 4 evőkanál cukor
Elkészítés:
A málnát tegyük egy tálba, ízesítsük cukorral és citromlével. Turmixoljuk össze, majd egy szitán passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek a mártásba.
Egy nagy tálban készítsük el a tiramisuport a leírtak alapján. Fontos, hogy kézi habverővel jól habosítsuk fel, kb 5-6 percig.
A babapiskótákat mártogassunk be a málnaszószba, tegyük egy üvegtál aljára, majd egy réteg sajtkrémmel fedjük be. Utána ismét málnás babapiskóta kerül, és a végén sajtkrémmel fejezzük be. Ügyeljünk arra, hogy bemártáskor minél több málnaszósz maradjon a babapiskóta felületén, mert úgy lesz nagyon finom. Tegyük hűtőbe legalább fél napra, hogy a piskóta jól átázzon.
Tálaláskor vágjuk kockákra, hintsük meg kakaóporral, és még nyakon önthetjük a maradék málnaszósszal is. Dekoráljuk málnaszemekkel és friss mentaággal.
|