Zöldborsós tarhonya
Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg tarhonya, 30 dkg kifejtett zöldborsó, 8 dkg füstölt szalonna, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál piros fűszerpaprika, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só
Elkészítés:
A füstölt szalonnát nagyon apró kockákra vágjuk, zsírját kisütjük.
A szalonnazsíron üvegesre fonnyasztjuk a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát, majd a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát. Ráöntünk 2 evőkanál vizet, ezután a tűzre visszatesszük, és beleöntjük a tarhonyát. Folytonos kevergetés közben üvegesre pirítjuk, majd térfogatához képest két és félszeres mennyiségű vízzel leöntjük. Fedő alatt, kis lángon addig pároljuk, amíg majdnem az összes levét elfövi.
Ekkor beletesszük a zöldborsót, a húsleveskockákat és az apróra metélt petrezselyemzöldet, végül meghintjük a törött fekete borssal. Befedve addig pároljuk, amíg az összes leve elfő. Még 15 percig hagyjuk befedve, és felkeverve tálaljuk.
|