ELŐÉTEL : Színes trópusi saláta meleg spárgaöntettel (Keleti Andrea - Vacsoracsata) |
Színes trópusi saláta meleg spárgaöntettel (Keleti Andrea - Vacsoracsata)
Hozzávalók: 1 csomag vegyes tépősaláta levél, 1 csomag spárga, fél darab ananász, csipetnyi fehérbors, 1 pohár tejföl, csipetnyi fehérbors, 1 db zöldségleveskocka, 3 evőkanál liszt, só, 10 dkg feta sajt, 20 dkg bacon szalonna
Spárgák szárait apróra feldarabolva sós vízben megfőzzük, fehérborssal, leveskockával és sóval ízesítjük, majd tejfölös habarással besűrítjük, kicsit sűrűbbre, mint ha levest készítenénk. A kész levest turmixgépben pürésítjük.
A spárgák fejét forrásban lévő sós vízben főzzük egy percig, majd leszűrjük. A spárgafejeket kettesével betekerjük bacon szalonnával úgy, hogy közé feta sajt darabokat rejtünk. Az egészet felhevített serpenyőben pirosra sütjük.
A megmosott salátákat rakjuk a nagy tányérok közepére, szórjuk meg falatnyi darabokra felvágott ananásszal, majd csorgassuk meg spárgás szósszal. Tetejére a megsütött töltött spárgafejeket rakjuk.
|