Zöldséges pulykaragu
Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 2-3 db kockára vágott sárgarépa, 10 dkg 2-3 cm-re vágott zöldbab, 10 dkg zöldborsó, 5 dkg kukorica, 20 dkg felszeletelt gomba, 1 dl fanyar fehér bor, 5 dkg vaj, 1 fej vöröshagyma, őrölt bors, petrezselyemzöld, só, ételízesítő, 1 mokkáskanál őrölt szerecsendió, 1 teáskanál őrölt gyömbér, 2 gerezd sóban tört fokhagyma, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt
Elkészítés:
Az apró kockára vágott hagymát fonnyaszd meg a vajon és tedd hozzá a ceruzavastagságúra vágott, kb. 4-5 cm hosszú husikat. Szórd meg borssal, tedd hozzá a fokhagymát, és pirítsd addig, míg színét nem váltja.
Öntsd rá a bort, szórd meg a fűszerekkel, tegyél rá ételízesítőt, és kis lángon, fedő alatt párold félig puhára.
Ekkor tedd hozzá a gombát, sárgarépát és zöldbabot, hintsd meg apróra vágott petrezselyemzölddel, és párold tovább fedő alatt. Közben kóstold meg és ízesítsd, ha szükséges.
Mielőtt elkészül, 5-10 percre tedd bele a zöldborsót és kukoricát. Ha kész, és úgy gondolod, szükséges, habard be a tejfölben csomómentesre kevert liszttel.
Vajban sült krumplira vagy szintén vajban párolt rizsre szedve tálalhatod. Savanyúságnak fejessalátát adhatsz hozzá.
Ha wokban csinálod, nem kell lefedni, igen hamar elkészül, itt mindent csak percekig kell párolni. Nagyon finom, üdítő de laktató is egyszerre, vigyázni kell az adagokkal.
|