| MAGYAR : Füles haluska tejezővel (öntözővel) |   
		
 Füles haluska tejezővel (öntözővel)
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg háromszög alakúra vágott száraz tészta, 5 tojássárgája, 15 dkg cukor, 2 ek. liszt, 3 dl tej 
  
Elkészítése:  
  
A tésztát forró-lobogó sós vízben kifőzzük. 
  
A mártáshoz az 5 tojássárgáját felverjük a cukorral. Tűzre téve hozzáadjuk a lisztet és kevés sót. Kevergetve felmelegítjük, de nem forraljuk, nehogy kicsapódjon belőle a tojássárgája. 
  
Hozzáadjuk a tejet, ízlés szerint mazsolát és vaníliás cukrot is tehetünk hozzá. A tésztára öntve melegen kínáljuk. 
  
  Hagyományos palóc étel.  
 |