Zöldséges burgonyaleves
Hozzávalók: 25 dkg vegyes leveszöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, karalábé, zeller), 25 dkg tisztított burgonya, fél liter tej, 1 kicsi fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, késhegynyi majoránna, 2 db tyúkhúsleves-kocka, kevés só, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál finomliszt
Elkészítés:
A meghámozott, apró kockákra vágott burgonyát, a megtisztított, ugyancsak kockákra vágott zöldséget és a finomra aprított vöröshagymát a felhevített olajon fedő alatt megpárolom, közben időnként megkeverem.
Ha zsírjára sült, ráhintem a lisztet, és együtt pirítom néhány percig, majd apránként felöntöm félliternyi hideg vízzel. Jól összekeverem, és lassan felforralom.
Csak ezután öntöm hozzá a tejet, végül beleteszem a húsleveskockákat, a zúzott fokhagymát, a majoránnát és a sót. Újraforrása után öt percig főzöm. Forrón tálalom.
Elkészítési ideje: kb. 55 perc.
|